Coffee break

Coffee break uz pet pitanja

Coffee break uz pet pitanja

Iako se više ne natječe na šahovskim prvenstvima, Alojziju Jankoviću (39), hrvatskom velemajstoru, šah je i dalje prisutan u njegovom životu. Autoru televizijske emisije o šahu, mnogobrojnih napisanih knjiga i priručnika, svakodnevna vizualizacija novih poteza i rješenja zahtijeva 100% fokusa i koncentracije, a što za njega znači kava i kakvu kavu pije pročitajte u nastavku.

 

  1. Kada najčešće piješ kavu?

Osim ujutro, volim je piti i nakon ručka jer tada me svlada umor, a radni dan još nije gotov.

  1. Kakvu kavu piješ?

Veliki sam ljubitelj espressa, svaki dodatak kavi kvari mi taj poseban okus, a zbog vrste posla nemam puno vremena za duga ispijanja kave, uvijek moram vizualizirati i biti nekoliko poteza ispred.

  1. Što za tebe znači kava?

Mi šahisti jako dobro znamo što može donijeti čak i mali gubitak koncentracije, pospanosti i umora, to su sekunde u pitanju i zato kad je partija u tijeku, šah zahtjeva maksimalnu prisutnost, a svaka odlutala misao može značiti poraz. Kava meni napravi jedan „reset“ u glavi, trenutak kad sabirem misli i daje mi snagu za još bolju koncentraciju na bitno.

  1. Kava u zrnu, mljevena ili u kapsulama?

Uh, težak izbor, po okusu možda ne bih niti primijetio, ali s obzirom da uživam u procesu pripreme kave ipak biram klasičnu pripremu i kavu u zrnu ili mljevenu kavu.

  1. I za kraj, tvoj miljeni okus MUST kave?

Iako sam rekao da prednost dajem mljevenim i kavama u zrnu, odlučit ću se za fantastičnu Supremo 100% Arabica kavu u kapsulama.

 

Alojzije voli kavu, miris kave i smatra da su svi dijelovi pripreme i konzumacije kave jednako bitni, baš kao što to misli i MUST. Izvorni talijanski brend iz brdovite regije Marche, čiji se proizvodi sastoje od pažljivo odabranih zrnaca kave koja prolaze kroz sve proizvodne procese uz strogu kontrolu kvalitete, od prženja do mljevenja i pakiranja.

Više o svim Must kavama potražite na webu,  Facebook i Instagram profilima.

 

Povezani članci