Coffee break

Vrijeme je za – čaj

Vrijeme je za - čaj

Kad popijemo previše šalica kave, dobro je znati da postoji i alternativa – čaj, napitak koji ujedno ima moć smirivanja i razbuđivanja.

Kod čaja kofein ne djeluje odmah nego postepeno, odnosno trebat će nam nešto više vremena da se razbudimo, ali zato će djelovanje biti duže. Osim toga, šalica toplog ili hladnog čaja, bogata antioksidansima umanjuje stres i djeluje smirujuće na vaš organizam.

Postoji još jedan razlog zašto bi čaj trebali piti i sada kada dolazi toplije vrijeme, naime kad pijemo topli napitak naši živci i mozak uključuju prirodni rashladni uređaj tijela – znojenje, a isparavanjem znoja tijelo se hladi.

Vrijeme je za - čaj

Must u svojoj ponudi ima i zdrave i ukusne organske čajeve u kapsulama kompatibilne s Dolce Gusto® i Nespresso® aparatima.

U nastavku pročitajte više o svim čajevima iz Must shopa, koje jednostavno morate probati:

Bio čaj Marrakech Mint

Dragocjena mješavina zelenog čaja s okusom zelene mente. Blagog je i nježnog okusa, gasi žeđ i osvježava, te pruža trenutak za ugodan predah, a u Maroku je ovaj čaj znak dobrodošlice i srdačnog gostoljublja.

Volite li ipak više klasike probajte:

Bio čaj Kamilica – tradicionalni čaj dragocjenih svojstava, poznat i cijenjen zbog svog umirujućeg i zaštitnog djelovanja na tijelo, prikladan za svakoga i u bilo koje doba ili pak  biljni bio čaj Šumsko voće ukusne i očaravajuće mješavine s neodoljivom aromom slatke jabuke, kupine, divljih ruža, crnog ribiza i jagoda.

Naravno, tu su i nezaobilazni crni čajevi za mentalnu i tjelesnu budnost:

Bio čaj Limun

Crni čaj jakog i intenzivnog okusa sa svježim i mirisnim limunskim notama organskog uzgoja. Njegov nježni okus i antioksidativna snaga čine ga svježim, osvježavajućim napitkom.

Bio crni čaj English Breakfast

Organski čaj “Engleski doručak”, tradicionalna mješavina robusnog okusa, napravljena od najkvalitetnijeg crnog čaja Assam i Cejlon. Čaj koji prati izvornu englesku tradiciju, uz dodatak šećera po ukusu, idealan je za pokretanje jutarnje energije.

Bio crni čaj Earl Grey

Mješavina crnog čaja s esencijama iz kore bergamota. Ima intenzivnu boju i mekanu, dobro balansiranu aromu, a savršen je bez dodataka ili sa šećerom ili medom.

Vrijeme je za - čaj

Bio crni čaj China Jasmine

China Jasmine crni čaj s jasminom: jedan od najpopularnijih tradicionalnih čajeva Orijenta koji se dobiva dodavanjem pupova jasmina listićima čaja. Pogodan je ujutro kao regenerirajući napitak, za vrijeme obroka ili za vrijeme opuštanja.

Pili ih uz mlijeko, šećer, limun ili med, ubacite ovaj zdravi napitak u svoj svakodnevni ritam i uživajte u svakom gutljaju!

Povezani članci