Coffee break

Kako odabrati pravi aparat za kavu

Kako odabrati pravi aparat za kavu

Nekada je postojao samo jedan način pripreme kave, ali razvojem vrsta kava razvijali su se i novi načini kuhanja. Danas, zahvaljujući znanstvenom i tehnološkom napretku, pravi ljubitelji kave imaju priliku uživati svježe skuhane kave, a da ne napuste dom. Funkcionalni aparati za kavu omogućavaju nam da svladamo ovu umjetnost kao i da eksperimentiramo, dobivajući različite varijacije.

Aparati se razlikuju po brendu i cijeni, a kada odabirete pravi aparat za sebe vodite računa ovisno o tome kakvu kavu želite kuhati i uživate li u procesu pripreme kave ili želite da je što prije gotova.

Aparate za espresso kavu možemo podijeliti na automatske i ručne aparate. Ručni aparati za espresso koriste mljevenu kavu, dok automatski aparati imaju mlinac, koji omogućuje da se iz svakog zrna razvije pun okus svježe kave. Stupnjem mljevenja, koji se može pojedinačno podesiti, utječete na okus kave. Nešto skuplji od aparata na kapsule, omogućuju vam da se igrate konobara i stvorite autentični okus kave. Želite li uložiti više truda, ali osjećati i veće zadovoljstvo na kraju, najbolje je uzeti aparat sa što manje automatskih funkcija, a ovisno o izboru u Must shopu možete pronaći i mljevenu i kavu u zrnu.

Kako odabrati pravi aparat za kavu

Aparati na kapsule spadaju među najjeftinije, a istovremeno nude velik broj prednosti. Omogućuju brzu pripremu kave, odlikuje ih jednostavno čišćenje odnosno održavanje a kapsule imaju dugi rok trajanja i zaštićeno čuvanje arome. Prednost ovih aparata je i mogućnost isprobavanja i kombiniranja okusa. Kapsule dolaze u mnogim verzijama, pa tako možete uživati u crnoj kavi, cappuccinu, ali i mnogim drugim okusima.

U početku razvoja aparata na kapsule, brend aparata određivao je i brend i cijenu kapsula. Među omiljene aparate za kapsule na tržištu spadaju modeli branda Nespresso® i Dolce Gusto®. Međutim, danas to više nije slučaj i postoje kapsule drugih brendova, kompatibilne s ovim popularnim aparatima. Upravo Must nudi i takve kompatibilne kapsule.

U svojoj ponudi Must ima različite vrste kave i okuse pa tako u udobnosti svoga doma možete ispijati vrhunsku kavu za odličnu cijenu!

Nabaviti ih možete osim na shopu u Konzumu i Konzum Kliku, Bio Bio trgovinamabazzar.hr, na E-kupi, Žuti Klik, a također dostupne su i putem Glova i Wolta.

 

Povezani članci