Coffee break

Kapsule ili kava u zrnu, pitanje je sad

Kapsule ili kava u zrnu, pitanje je sad

Stvar je ukusa, a ne okusa

Današnji stil života toliko je ubrzan da nam je svaka minuta i više nego važna. Ipak, nekih se stvari, poput ispijanja kvalitetne kave, nikako ne pristajemo odreći. Tom problemu uspjeli smo doskočiti na kraj i ubrzati procese pripravka vrhunske kave kroz kapsule. Espresso, latte, cappuccino, kava s okusom karamele i svaki drugi okus koji zamislite, u kapsuli kava uvijek ostaje jednako svježa, a gotova je u dvije minute!

Ljubitelji mljevene kave ili kave u zrnu uvijek će isticati ritual kuhanja kave i mirisa koji se šire cijelim prostorom kao veliku prednost. Međutim, aparati za kapsule danas su vrlo kvalitetno napravljeni, a kapsule zahvaljujući hermetičkoj izolaciji zadržavaju aromu kave od trenutka zatvaranja kapsule do trenutka konzumacije, za razliku od zrna kave koji nakon ponovnog otvaranja gube okus i aromu.

Proces pripravka traje kao i kod ostalih aparata za kavu, a osnovna prednost je higijena samog aparata, jer se kapsule nakon korištenja bacaju u smeće. Kapsule dolaze u različitim veličinama pa se tako sortiraju po kompatibilnosti. Nekada je određena kapsula odgovarala samo određenom aparatu, a danas je moguće kombinirati aparate s različitim proizvođačima kapsula.

Skeptici pak vjeruju da se dobra kava ne može tako brzo skuhati, da kapsule sadrže prehrambene aditive ili mlijeko zbog prisutnosti pjene pa donosimo i nekoliko činjenica kojima ćemo ih razuvjeriti:

  • Kava gotova u pola minute razlog je utjecaja jakog pritiska toplog zraka.
  • U kapsulama se koristi prirodna kava i sadržaj je onakav kakav piše na pakiranju. Dakle 100% Arabica znači da pakiranje sadrži isključivo Arabica kavu, a uključuje li okuse radi se o prirodnim okusima poput vanilije, cimeta, kakaa bez dodatne kemije.
  • Problem pjene koju mnogi mijenjaju za mlijeko nastaje zbog snažnog pritiska vode.

 

            .                 

Kapsule i briga za okoliš

Must Espresso Italiano koristi posebno dizajnirane samozaštitne kapsule koje čuvaju kvalitetu i aromu kave, te omogućavaju ekstrakciju kave na svim Nespresso® i Dolce Gusto® aparatima. Hermetičko zatvaranje na taj način sprječava oksidiranje i zadržava okus kave.

Unatoč dobrobitima aluminijskih kapsula te njihovoj prednosti da se mogu reciklirati one ipak nisu biorazgradive, što je ujedno i mana za okoliš. Za sve one koje to brine i koji žele imati pozitivan učinak na okoliš, imamo i 100% biorazgradive kapsule koje su dizajnirane da optimalno djeluju u svim Nespresso*® aparatima.

 

Kapsula se sastoji od bioplastike i papira te se nakon korištenja svrstavaju u organski otpad. Ne sadrže aluminij ni plastiku. Kao i kod klasičnih kapsula, inovativna hidraulika kapsule omogućava  ujednačenu ekstrakciju kave, a posebno dizajnirana kapsula čuva kvalitetu kave 18 mjeseci.

Pročitajte sve o karakteristikama Must kava i odaberite najbolju vrstu za sebe!

Povezani članci